marți, 21 decembrie 2010

Moda bate ADN-ul

 
      Inteleg..sau ma prefac ca inteleg..rostul schimbarilor pe care le impune moda.Uneori cu convingere,dar de cele mai multe ori din spirit gregar, ma supun dictaturii stilistilor.Se poarta lung,se poarta roz..se poarta evazat,se poarta sepci,se poarta dungi..E totusi admisibil.
     E, de asemenea, realizabil sa urmaresti si sa tii cont de normele transparente de dincolo de haine.Se poarta parul intins.E in trend glossul colorat.E la moda epilatul complect.Se poarta manichiura frantuzeasca,blondul,roscatul..E, cat de cat, suportabil.
     Doar ca, mai presus de barierele compliantei mele,stau trendurile modei in materie de trup.Se poarta femeile inalte sau minione.Se poarta buzele groase sau foarte subtiri.Se poarta sanii rotunzi sau mari sau mici,cine mai stie?
     Am aflat deja cu toate crudul adevar ca, oricat ti-ai zdreli genunchii in sali de sport,oricat te-ai infofoli in creme sau te-ai conecta la electrozi,trupul tau nu va iesi in vecii vecilor dintre coordonatele sale genetice.Ca toate implanturile sau extractiile, nu vor face decat sa ajusteze o forma capatata,iremediabil,prin incalceli de ADN-uri petrecute in nopti de iubire de care nici macar parintii si bunicii nostri nu-si mai aduc aminte.
     Nudurile pline de colacei de grasime din panzele marilor pictori ale altor epoci sunt o dovada clara ca pupila umanitatii e capricioasa..Sunt absolut convinsa ca femelie grase din tablouri n-au fost pictate ca sa rada eternitatea de lacomia lor, ci pentru ca privitorilor vremii li se pareau frumoase.Si atunci la ce bun sa-ti maresti sanii,burdusindu-i cu silicon, daca exista posibilitatea ca peste cativa ani sa se poarte din nou toracele turtit, de ce sa-ti rascroiesti buzele cu colagen, daca stii ca nu peste mult timp zambetul tau opulent va deveni vulgar?E un cerc vicios in care ne vom invarti disperat,absurd,la infinit.
     Atata timp cat ameteala acestei rostogoliri nu ne da greturi,se cheama ca traim intens...


2 comentarii:

  1. Dear, imi place foarte mult postarea ta! Ai dreptate! Insa tot din cauza oamenilor printre care traim, suntem fortati sa facem anumite schimbari si sa ne adaptam!Foarte multi/multe gandesc:de ce sa arat asa, cand pot sa arad ASA? Trebuie sa lucram foarte mult la noi la psihic pentru a invata sa ne acceptam defectele. Unii reusesc, altii nu. Oricum "Atata timp cat ameteala acestei rostogoliri nu ne da greturi,se cheama ca traim intens..." True true! te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,

    Imi plac posturile tale si te urmaresc cu drag (new follower). Te invit pe blogul meu si mi-ar face o deosebita placere daca ai decide sa ma urmaresti si tu.

    Te pupic,

    www.nicoleta.me

    RăspundețiȘtergere